VIII IN MEMORIAM Goran Kovačević – PUNK ROCK MARATON

Priča o jedinom banjalučkom punk festivalu počinje u ljeto 2003. godine. 8. juna te godine , u ranim jutarnjim časovima, ugašen je jedan mladi život, život našeg prijatelja Gorana Kovačevića, koji tada nije imao ni punu 21 godinu. Goran je tada nastradao kada ga je , dok prelazio biciklom ulicu, udario pijani vozač vozeći velikom brzinom kroz sam centar grada. Gogi, kako smo ga odmilja zvali, bio je bubnjar u tada mladom banjalučkom bandu Ispad! i dugogodišnji član Odreda izviđača „Danko Mitrov“ iz Banjaluke. Završio je tek bio srednju školu i dobio posao u IFOR-u kao prevodilac.

Bio je tako reći na samom početku života!

Nažalost subina ili neka druga neznana sila odlučila je da nam ga oduzme toga nesrećnog 8. juna. Bio je to ogroman šok za nas sve koji smo ga poznavali, jer svi su ga voljeli, nije nikoga ostavljao ravnodušnim. Mi, njegovi prijatelji, nismo se mogli pomiriti s činjenicom da ga više nema. Iz tog razloga, kao i iz potrebe da sačuvamo sjećanje na njega, porenuli smo „In memoriam Goran Kovačević – Punk Rock Maraton“.

Tradicionalni banjalučki punk festival održaće se i ove godine u spomen na Gorana Kovačevića, tragično nastradalog prvog bubnjara grupe Ispad!, a njemu u čast nastupiće:

Petak 14.10. :

– Dronjak (Banja Luka)
– Istočno Stajanje (Banja Luka)
– Klikeri (Banja Luka)
– Spidfrik (Banja Luka)
– The Patricks (Banja Luka)
– R.G.K. (Banja Luka)
– Uvijek Drugi (Banja Luka)
– Petnaesti Čeh (Zagreb/Karlovac)

Subota 15.10. :

– Abortus (Banja Luka)
– Debela Berta (Banja Luka)
– Seks bez Pištolja (Banja Luka)
– Pajperov Smijeh (Banja Luka)
– Glazgov Kolac (Banja Luka)
– Grupna Terapija (Banja Luka)
– Ispad! (Banja Luka)
– Brickheads (Novi Sad)

Festival će se održati u Domu Omladine Banja Luka. Vrata se otvaraju u 19h, a koncerti počinju TAČNO u 20h! Cijena ulaznice po večeri je 4 KM.

Objavljeno u Blog.