Jakna Alpha N3B VF59 Slim Fit zelena

Alpha Industries jakna N3B Slim Fit je zimska jakna namjenjena za ekstremne zimske uslove koji podrazumjevaju: temperaturu nižu od -20ºC, jake vjetrove i snijeg. Jakna je napravljena od 100% nilona. Punjenje jakne je sintetičko. Krzno koje se nalazi oko oboda kapuljače je ekološki prihvatljivo i može se skinuti. Unutrašnjost jakne je narandžasta. Sa prednje strane nalaze se četiri džepa koji se mogu zatvoriti drikerima. Za održavanje N3B Slim Fit jakne se preporučuje hemijsko čišćenje.

Ovaj proizvod trenutno nije na stanju i nije dostupan.

Opis

Jakna N3B Slim Fit je dizajnirana za američku armiju, prvenstveno za ratno vazduhoplovstvo koje je stacionirano u predjelima sa ekstremnim zimama. Po ugledu na klasičnu N3B jaknu ova jakna će vam čitave zime pružiti neophodnu zaštitu od ekstremnih vremenskih uslova: hladnoće, vjetra i snijega. Za razliku od klasičnog modela N3B, Slim Fit model prati siluetu tijela. N3B Slim Fit jakna je napravljena od kvalitetnog najlona. Jakne su po pravilu dvobojne, unutrašnja strana jakni je narandžasta, kao kod modela MA1. Krzno oko oboda kapuljače je vještačko i po potrebi se može skinuti. Jakne su nešto duže. U predjelu pojasa imaju uzicu kojom se može podesiti struk. Patent zatvarač je metalni. Jakna ima dva para džepova. Donji džepovi su dovoljno veliki i mogu se zatvoriti klapnom sa drikerom, gornji džepovi su kosi, dizajnirani su da se u njih mogu skloniti ruke. Punjenje jakne je sintetičko. Ako ste u potrazi za klasičnom zimskom jaknom koja će vas služiti mnogo godina N3B Slim Fit model će ispuniti sva vaša očekivanja.

Brand

Alpha Industries

Alpha Industries je poznati američki proizvođač vojne odjeće. Osnivači ovog poznatog branda vjerovatno nisu ni bili svjesni da će za 65 godina Alpha Industries postati poznati streetwear brand koga vole da nose u muškarci i žene, oni znani i oni neznani. Alpha je svakako najpoznatija po svojim jaknama koje su postale sastavni dio underground kulture. Izuzetan kvalitet, klasični izgled recept su zašto su alfine jakne evergreen.