Ušteda 110.00 KM!

Dr.Martens čizme 8761 crne

339.00 KM 229.00 KM

Dr.Martens model 8761 se ističe crnim debelim đonom od AirCushion sole koja je karakteristična za Dr.Martens obuću. Gornji dio čizme je napravljen od 100% kože. Naprijed se nalazi metalna kapica. Preko ruba kapice je trostruki šav. Čizme su sa 10 rupica. Održavaju se sredstvima za zaštitu kože.

Očisti

Opis

Dr.Martens model 8761 je inspirisan industrijskim čizmama. Karakteriše ga debeo đon naparvljen od AirCushion sole po kojoj je Dr.Martens prepoznatljiv. Đon je crne boje po kojoj s ove čizme razlikuju od većine klasičnih modela Dr.Martensa. Gornji dio čizme i đon su spojeni specifičnom tehnikom koju primjenjuje samo Dr.Martens. Prvo je trostrukim bodom kožni dio čizme spojen sa đonom a potom je sve sa toplotom dodatno učvršćeno. To je najizdržljiviji i najsloženiji način izrade obuće što osigurava čvrstoću Dr.Martens čizmama. Ovaj model ima 10 rupica. Naprijed su prsti zaštićeni metalnom kapicom koja više nema tu ulogu već je metalna kapica više estetske prirode. Preko nje je napravljen trostruki šav.  Klasični model 8761 namjenjen je i muškarcima i ženama. Jedinstven izgled za jedinstvene ljude.

Brand

Dr.Martens

Porodica Griggs iz Northamptona bavila se još od početka XIX vijeka proizvodnjom obuće. Oni su bili poštovani, uspješni i prepoznatljivi obućari. Međutim, kao i svi uspješni ljudi nisu se libili da pređu granicu tada dozvoljenog. Bili su u neku ruku buntovnici. Bill Griggs je jednog dana prelistavajući Shoe and Leather News magazin 1950. godine zapazio oglas kojim njemački dvojac traži partnera za svoj patent – air-cushioned sole. Taj dvojac su bili Nijemci iz Minhena Dr Maertens i njegov prijatelj, univerzitetski profesor, Dr Funck. Griggs je ubrzo kontaktirao Dr Funck i Dr Maertens i 1,4,1960, godine legenda je rođena. U Urbanu, koji već 13 godina prodaje Dr.Martens, svjesni smo imena i značenja imena Dr.Martens. Nastojim svojim kupcima ponuditi najbolje, klasične modele Dr.Martens čizama i cipela i pružiti profesionalnu uslugu.

Recenzije

Još nema komentara.

Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.