Ušteda 94.00 KM!

Dr.Martens čizme 1919 crne

299.00 KM 205.00 KM

Dr.Martens model 1919 je omiljen kod svih ljubitelja klasičnih Dr.Martens čizama. Gornji dio čizme je napravljen 100% od kože, dok je đon AirCushion sole. Čizme imaju 10 rupica. U predjelu prstiju se nalazi metalna kapica. Održavaju se sredstvima za zaštitu kože.

Očisti

Opis

Dr.Martens model 1919 su inspirisane industrijskim izgledom nekih od prvih Dr.Martens modela. Dr.Martens model 1919 svoj autentični izgled prevashodno može zahvaliti metalnoj kapici koja se nalazi u predjelu prstiju. Ranije je ovaj dodatak čizmama imao praktičnu primjenu jer je štitio prste radnika od povreda a danas je isključivo estetske prirode. 1919 su napravljene od Haircell kože koja je specifičnom tehnikom zagrijavanja i šivanja spojena sa patentiranim AirCushion đonom.  Model 1919 ima 10 rupica. On je još jedan klasični model, nešto robusnijeg izgleda od modela 1460, za sve ljubitelje klasičnog engleskog stila.

Brand

Dr.Martens

Porodica Griggs iz Northamptona bavila se još od početka XIX vijeka proizvodnjom obuće. Oni su bili poštovani, uspješni i prepoznatljivi obućari. Međutim, kao i svi uspješni ljudi nisu se libili da pređu granicu tada dozvoljenog. Bili su u neku ruku buntovnici. Bill Griggs je jednog dana prelistavajući Shoe and Leather News magazin 1950. godine zapazio oglas kojim njemački dvojac traži partnera za svoj patent – air-cushioned sole. Taj dvojac su bili Nijemci iz Minhena Dr Maertens i njegov prijatelj, univerzitetski profesor, Dr Funck. Griggs je ubrzo kontaktirao Dr Funck i Dr Maertens i 1,4,1960, godine legenda je rođena. U Urbanu, koji već 13 godina prodaje Dr.Martens, svjesni smo imena i značenja imena Dr.Martens. Nastojim svojim kupcima ponuditi najbolje, klasične modele Dr.Martens čizama i cipela i pružiti profesionalnu uslugu.

Recenzije

Još nema komentara.

Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.