Ušteda 120.00 KM!

Dr.Martens čizme 1460 zip

329.00 KM 209.00 KM

Dr.Martens model 1460 su prvi model napravljen u saradnji porodice Griggs i njemačkog dvojca, Dr.Martensa i Dr.Funcka.  Gornjište čizme je 100% koža dok je đon jedinstveni air-cushion sole. Gornjište je spojeno sa đonom šivanjem i ljepljenjem.Ovaj model sadrži dva patenta, jedan je na prednjoj a drugi na bočnoj strani. Ove čizme se održavaju sredstvima za zaštitu kože.

Očisti

Opis

Dr.Martens model 1460 su prve čizme proizvedene 1.4.1960. godine koje su i danas zadržale svoj autentičan izgled.  Gornji dio čizme je kožni. Đon je patentirani Dr. Martens air-cushion sole. Gornji dio čizme i đon su spojeni specifičnom tehnikom koju primjenjuje samo Dr.Martens. Prvo je trostrukim bodom kožni dio čizme spojen sa đonom a potom je sve sa toplotom dodatno učvršćeno. To je najizdržljiviji i najsloženiji način izrade obuće što osigurava čvrstoću Dr.Martens čizmama.  Model 1460 ima 8 rupica. Ovaj model nema metalnu kapicu.Ovaj model na sebi sadrzi patent na prednjoj i bočnoj strani.Dr.Martens odavno prati modne trendove a ovo je jedan od najboljih pokazatelja.

Brand

Dr.Martens

Porodica Griggs iz Northamptona bavila se još od početka XIX vijeka proizvodnjom obuće. Oni su bili poštovani, uspješni i prepoznatljivi obućari. Međutim, kao i svi uspješni ljudi nisu se libili da pređu granicu tada dozvoljenog. Bili su u neku ruku buntovnici. Bill Griggs je jednog dana prelistavajući Shoe and Leather News magazin 1950. godine zapazio oglas kojim njemački dvojac traži partnera za svoj patent – air-cushioned sole. Taj dvojac su bili Nijemci iz Minhena Dr Maertens i njegov prijatelj, univerzitetski profesor, Dr Funck. Griggs je ubrzo kontaktirao Dr Funck i Dr Maertens i 1,4,1960, godine legenda je rođena. U Urbanu, koji već 13 godina prodaje Dr.Martens, svjesni smo imena i značenja imena Dr.Martens. Nastojim svojim kupcima ponuditi najbolje, klasične modele Dr.Martens čizama i cipela i pružiti profesionalnu uslugu.