Dr. Martens 1460 čizme Red Cherry Arcadia
Dr. Martens 1460 čizme Red Cherry ArcadiaDr. Martens 1460 čizme Red Cherry ArcadiaDr. Martens 1460 čizme Red Cherry Arcadia

Dr.Martens čizme 1460 Arcadia

299.00 KM

Dr.Martens model 1460 su prvi model napravljen u saradnji porodice Griggs i njemačkog dvojca, Dr.Martensa i Dr.Funcka. Gornjište čizme je 100% koža dok je đon jedinstveni air-cushion sole. Gornjište je spojeno sa đonom šivanjem i ljepljenjem. Model Arcadia je napravljen od kože čiji je površinski sloj visokog sjaja. Ove čizme se održavaju sredstvima za zaštitu kože.

Ukloni

O proizvodu

Dr.Martens model 1460 su prve čizme proizvedene 1.4.1960. godine koje su i danas zadržale svoj autentičan izgled. Gornji dio čizme je kožni. Đon je patentirani Dr. Martens air-cushion sole. Gornji dio čizme i đon su spojeni specifičnom tehnikom koju primjenjuje samo Dr.Martens. Prvo je trostrukim bodom kožni dio čizme spojen sa đonom a potom je sve sa toplotom dodatno učvršćeno. To je najizdržljiviji i najsloženiji način izrade obuće što osigurava čvrstoću Dr.Martens čizmama. Model 1460 ima 8 rupica. Model Arcadia je napravljen od kože visokog sjaja. Čizma ima 8 rupica. Ako ste u potrazi za klasičnim Dr.Martens modelom koji će vas stilom vratiti u šezdesete godine prošlog vijeka model 1460 je onda rješenje za vas.

Ocjene

Ovaj proizvod još nije ocjenjen.

Samo prijavljeni kupci koji su naručili ovaj proizvod mogu da ga ocjene i komentarišu.