Ušteda 100.00 KM!

Dr. Martens Chelsea 2976

299.00 KM 199.00 KM

Dr. Martens Chelsea gležnjarice napravljene su od 100% kvalitetne kože. Đon je Air cushion, udoban, otporan na ulja, baze i kiseline. Ove Chelsea gležnjerice su pogodne za sve prilike, jesen, zimu i proljeće. Da bi zadržali sjaj održavajte ih kremom za zaštitu kože koja obući daje sjaj.

Očisti

Opis

Dr. Martens Chelsea 2976 su klasične gležnjerice u engleskom stilu pogodne za sve prilike. Sjajna površina ih čini idelanim za svečane prilike a u kombinaciji sa slim fit trapericama odlično će izgledati i u nekoj opuštenijoj kombinaciji. Kao i većina Dr. Martens modela i Chealse gležnjarice imaju đon šivan za gornjište a potom, specijalnom tehnikom pod visokom temperaturom, dodatno učvršćen sa gornjim dijelom cipele. Da bi se lakše obuvale sa obe strane se nalazi čvrsta elastična tkanina. Fenomenalne cipele koje ćete moći nositi u proljeće, jesen i zimu.

Brand

Dr.Martens

Porodica Griggs iz Northamptona bavila se još od početka XIX vijeka proizvodnjom obuće. Oni su bili poštovani, uspješni i prepoznatljivi obućari. Međutim, kao i svi uspješni ljudi nisu se libili da pređu granicu tada dozvoljenog. Bili su u neku ruku buntovnici. Bill Griggs je jednog dana prelistavajući Shoe and Leather News magazin 1950. godine zapazio oglas kojim njemački dvojac traži partnera za svoj patent – air-cushioned sole. Taj dvojac su bili Nijemci iz Minhena Dr Maertens i njegov prijatelj, univerzitetski profesor, Dr Funck. Griggs je ubrzo kontaktirao Dr Funck i Dr Maertens i 1,4,1960, godine legenda je rođena. U Urbanu, koji već 13 godina prodaje Dr.Martens, svjesni smo imena i značenja imena Dr.Martens. Nastojim svojim kupcima ponuditi najbolje, klasične modele Dr.Martens čizama i cipela i pružiti profesionalnu uslugu.

Dodatne informacije

Brojevi

, , , , ,