Ušteda 120.00 KM!

Dr. Martens Cabrillo cipele crne

269.00 KM 149.00 KM

Dr. Martens model Cabrillo napravljen je od kvalitetne kože. Podstavljene su tkaninom koja se lako i brzo suši. Izuzetno su udobne zahvaljujući Air Wair™ đonu. Cipela je prošivena žutim koncem. Ima dvije rupice za pertlanje. Održava se sredstvima za održavanje brušene kože.

Očisti

Opis

Cabrillo cipele su udobne poluduboke cipele namjenjene za jesen i proljeće. Napravljene od fino brušene kože zadovoljiće i najprobirljivije. Đon je patentirani Air Wair po čemu je poznata sva Dr. Martens obuća. Podstavljene su finom tkaninom koja se lako i brzo suši. Imaju samo dva para rupica za pertlanje.

Brand

Dr.Martens

Porodica Griggs iz Northamptona bavila se još od početka XIX vijeka proizvodnjom obuće. Oni su bili poštovani, uspješni i prepoznatljivi obućari. Međutim, kao i svi uspješni ljudi nisu se libili da pređu granicu tada dozvoljenog. Bili su u neku ruku buntovnici. Bill Griggs je jednog dana prelistavajući Shoe and Leather News magazin 1950. godine zapazio oglas kojim njemački dvojac traži partnera za svoj patent – air-cushioned sole. Taj dvojac su bili Nijemci iz Minhena Dr Maertens i njegov prijatelj, univerzitetski profesor, Dr Funck. Griggs je ubrzo kontaktirao Dr Funck i Dr Maertens i 1,4,1960, godine legenda je rođena. U Urbanu, koji već 13 godina prodaje Dr.Martens, svjesni smo imena i značenja imena Dr.Martens. Nastojim svojim kupcima ponuditi najbolje, klasične modele Dr.Martens čizama i cipela i pružiti profesionalnu uslugu.

Recenzije

Još nema komentara.

Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.