Ušteda 20.00 KM!

Dr. Martens 939 deep red

189.00 KM 169.00 KM

Dr. Martens 939 čizme napravljene su od brušene kože. Dostupne su u dvije boje. Đon je AirWair, vazdušni. Ima šest metalnih kopči. Održavaju se sredstvima za održavanje brušene kože. Prije nego ih tretirate sredstvima za zaštitu kože čizme očistite četkom i prirodno osušite.

Očisti

Opis

Stari model u novom ruhu, tako bismo opisali nove 939 Dr. Martens čizme. Kvalitetna brušena koža u boji, daje radnički izgled ovim čizmama pa one postaju poželjne ne samo za šetnju po gradu već i po prirodi. Prvi put su proizvedene u Cobbs Lane fabrici a potom su se pojavile i u prvoj reklami Dr. Martensa ikada. Baš kao i sve Dr. Martens čizme odlikuje ih kvalitetna koža i kvalitetna izrada. Vazdušni đon Air Wair je koncem spojen sa gornjištem kože što čizmama daje nadaleko poznatu čvrstoću. Imaju šest metalnih kopči a dolaze sa žuto-crnim pertlama. Gornji dio čizme je u vidu jastučića što daje posebnu udobnost kod dugih pješačenja. Jastučić je izrađen od crne kože. Ove čizme zadovoljiće i najprobirljivije kako svojim izgledom tako i kvalitetom izrade.

Brand

Dr.Martens

Porodica Griggs iz Northamptona bavila se još od početka XIX vijeka proizvodnjom obuće. Oni su bili poštovani, uspješni i prepoznatljivi obućari. Međutim, kao i svi uspješni ljudi nisu se libili da pređu granicu tada dozvoljenog. Bili su u neku ruku buntovnici. Bill Griggs je jednog dana prelistavajući Shoe and Leather News magazin 1950. godine zapazio oglas kojim njemački dvojac traži partnera za svoj patent – air-cushioned sole. Taj dvojac su bili Nijemci iz Minhena Dr Maertens i njegov prijatelj, univerzitetski profesor, Dr Funck. Griggs je ubrzo kontaktirao Dr Funck i Dr Maertens i 1,4,1960, godine legenda je rođena. U Urbanu, koji već 13 godina prodaje Dr.Martens, svjesni smo imena i značenja imena Dr.Martens. Nastojim svojim kupcima ponuditi najbolje, klasične modele Dr.Martens čizama i cipela i pružiti profesionalnu uslugu.

Recenzije

Još nema komentara.

Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.