Ušteda 60.00 KM!

Dr. Martens 3989 cipele crne

195.00 KM 135.00 KM

Dr. Martens model 3989 je napravljen od kvalitetne kože. Ove cipele su u klasičnom engleskom stilu. Podstavljene su kožom. Đon je Air Wair™. Koža je sjajna i glatka. Imaju pet rupica za pertlanje. Održavaju se sredstvima za zaštitu kože odgovarajuće boje.

Očisti

Opis

Poštujući svoju tradiciju u proizvodnji obuće Dr. Martens se vratio izvornim modelima inspirisanim engleskom kulturom i stilom. Upravo takav je model Dr. Martens 3989. Ovaj model krase kvalitetna koža, udobnost i beskompromisan engleski stil. Cipela 3989 ukrašena je mozaikom rupica karakterističnim za oksford stil. Đon je Air Wair baš kao i kod većine obuće ovog poznatog proizvođača sa ostrva. Podstavljene su kožom. Ako ste u potrazi za cipelama u klasičnom engleskom stilu onda je model 3989 Dr. Martensa upravo za vas.

Brand

Dr.Martens

Porodica Griggs iz Northamptona bavila se još od početka XIX vijeka proizvodnjom obuće. Oni su bili poštovani, uspješni i prepoznatljivi obućari. Međutim, kao i svi uspješni ljudi nisu se libili da pređu granicu tada dozvoljenog. Bili su u neku ruku buntovnici. Bill Griggs je jednog dana prelistavajući Shoe and Leather News magazin 1950. godine zapazio oglas kojim njemački dvojac traži partnera za svoj patent – air-cushioned sole. Taj dvojac su bili Nijemci iz Minhena Dr Maertens i njegov prijatelj, univerzitetski profesor, Dr Funck. Griggs je ubrzo kontaktirao Dr Funck i Dr Maertens i 1,4,1960, godine legenda je rođena. U Urbanu, koji već 13 godina prodaje Dr.Martens, svjesni smo imena i značenja imena Dr.Martens. Nastojim svojim kupcima ponuditi najbolje, klasične modele Dr.Martens čizama i cipela i pružiti profesionalnu uslugu.

Recenzije

Još nema komentara.

Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.