Ušteda 90.00 KM!

Dr.Martens 1490 crne

309.00 KM 219.00 KM

Dr. Martens čizme 1490 su napravljene od kvalitetne kože. Đon je jedinstven i patetntiran od Dr. Martensa, air-cushion sole. Gornjište je sa đonom spojeno kompleksnom tehnikom koja uključuje šivanje i ljepljenje. Ovaj model ima 10 kopči. Održavanje čizama je jednostavno. Čizme očistite vlažnom krpom i ostavite da se osuše. Suhe čizme namazati odgovarajućom kremom za zašitu kožne odjeće. Boju kreme prilagoditi boji obuće.

Očisti

Opis

Dr. Martens model 1490 svojim izgledom je identičan modelu klasičnom modelu 1460. Razlika se ogleda u tome da su čizme više za dvije kopče, tako da imaju ukupno 10 okica za pertle. Gornji dio čizme je kožni. Đon je patentirani Dr. Martens air-cushion sole. Gornji dio čizme i đon su spojeni specifičnom tehnikom koju primjenjuje samo Dr.Martens. Prvo je trostrukim bodom kožni dio čizme spojen sa đonom a potom je sve sa toplotom dodatno učvršćeno. To je najizdržljiviji i najsloženiji način izrade obuće što osigurava čvrstoću Dr.Martens čizmama. Ovaj model je bez metalne kapice.

Brand

Dr.Martens

Porodica Griggs iz Northamptona bavila se još od početka XIX vijeka proizvodnjom obuće. Oni su bili poštovani, uspješni i prepoznatljivi obućari. Međutim, kao i svi uspješni ljudi nisu se libili da pređu granicu tada dozvoljenog. Bili su u neku ruku buntovnici. Bill Griggs je jednog dana prelistavajući Shoe and Leather News magazin 1950. godine zapazio oglas kojim njemački dvojac traži partnera za svoj patent – air-cushioned sole. Taj dvojac su bili Nijemci iz Minhena Dr Maertens i njegov prijatelj, univerzitetski profesor, Dr Funck. Griggs je ubrzo kontaktirao Dr Funck i Dr Maertens i 1,4,1960, godine legenda je rođena. U Urbanu, koji već 13 godina prodaje Dr.Martens, svjesni smo imena i značenja imena Dr.Martens. Nastojim svojim kupcima ponuditi najbolje, klasične modele Dr.Martens čizama i cipela i pružiti profesionalnu uslugu.