Ušteda 106.00 KM!

Dr. Martens 1461 Ivory

225.00 KM 119.00 KM

Cipela Dr. Martens 1461 je napravljena od mekane Viginia kože ugodne i mekane na dodir. Zahvaljujući ovoj vrsti kože cipele će se mnogo brže prilagoditi vašem stopalu a njihovo nošenje će biti udobno i lagano. Cipele se održavaju sredstvima za održavanje kože u boji.

Očisti

Opis

Vraćajući se svojim korijenima Dr. Martens nastoji da svoje klasične modele prilagodi mlađim generacijama ali i da svoje stare fanove obraduje novim izgledom klasičnih modela baš kakav je model i 1461. Klasična Dr. Martens cipela 1461 sa tri kopče ovaj put je napravljena od mekane Virginia kože kojoj ne treba mnogo vremena da se prilagodi vašem stopalu. Model 1461 u boji slonove kosti krasi patentiran Dr. Martens Air Wair đon prošiven žutim koncem što je i zaštitni znak martinki. Bilo da idete u školu, na fakultete ili posao Dr. Martens 1461 biće ono po čemu ćete se izdvajati iz mnoštva.

Brand

Dr.Martens

Porodica Griggs iz Northamptona bavila se još od početka XIX vijeka proizvodnjom obuće. Oni su bili poštovani, uspješni i prepoznatljivi obućari. Međutim, kao i svi uspješni ljudi nisu se libili da pređu granicu tada dozvoljenog. Bili su u neku ruku buntovnici. Bill Griggs je jednog dana prelistavajući Shoe and Leather News magazin 1950. godine zapazio oglas kojim njemački dvojac traži partnera za svoj patent – air-cushioned sole. Taj dvojac su bili Nijemci iz Minhena Dr Maertens i njegov prijatelj, univerzitetski profesor, Dr Funck. Griggs je ubrzo kontaktirao Dr Funck i Dr Maertens i 1,4,1960, godine legenda je rođena. U Urbanu, koji već 13 godina prodaje Dr.Martens, svjesni smo imena i značenja imena Dr.Martens. Nastojim svojim kupcima ponuditi najbolje, klasične modele Dr.Martens čizama i cipela i pružiti profesionalnu uslugu.

Recenzije

Još nema komentara.

Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.