Ušteda 110.00 KM!

Dr.Martens 1461 gaucho

229.00 KM 119.00 KM

Dr. Martens cipela 1461 je napravljena od kvalitetne kože. Podstavljena je najvećim dijelom kožom. Baš kao i svi Dr. Martens modeli i model 1461 ima patentiran Air Wair™ cushion sole. Cipela je prošivena sa žutim koncem koji je zaštitni znak Dr. Martens obuće. Cipele 1461 se lako održavaju. Suhu cipelu očistiti a potom je namazati odgovarajućom kremom za zaštitu kože.

Očisti

Opis

Dr. Martens cipela 1461 pripada Core kolekciji Dr. Martens. Klasična cipela sa 3 kopče idelana je za sve prilike. Izrađena od kvalitetne kože Dr. Martens model 1461 je klasični primjer bezvremenskog modela koji se i poslije 40 godina, kako je prvi put proizveden, podjednako rado nosi. Kao i sve Dr. Martens modele i ovaj model ima AirWair™ đon i prošiv sa žutim koncem. Baš kao i gornjište cipele i unutrašnjost je urađena kvalitetnom kožom. Bilo da je proljeće, jesen ili zima ovaj model je odličan izbor.

Brand

Dr.Martens

Porodica Griggs iz Northamptona bavila se još od početka XIX vijeka proizvodnjom obuće. Oni su bili poštovani, uspješni i prepoznatljivi obućari. Međutim, kao i svi uspješni ljudi nisu se libili da pređu granicu tada dozvoljenog. Bili su u neku ruku buntovnici. Bill Griggs je jednog dana prelistavajući Shoe and Leather News magazin 1950. godine zapazio oglas kojim njemački dvojac traži partnera za svoj patent – air-cushioned sole. Taj dvojac su bili Nijemci iz Minhena Dr Maertens i njegov prijatelj, univerzitetski profesor, Dr Funck. Griggs je ubrzo kontaktirao Dr Funck i Dr Maertens i 1,4,1960, godine legenda je rođena. U Urbanu, koji već 13 godina prodaje Dr.Martens, svjesni smo imena i značenja imena Dr.Martens. Nastojim svojim kupcima ponuditi najbolje, klasične modele Dr.Martens čizama i cipela i pružiti profesionalnu uslugu.

Recenzije

Još nema komentara.

Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.