Ušteda 50.00 KM!

Dr. Martens 1460 Aztec crazy horse

309.00 KM 259.00 KM

Dr.Martens model 1460 su prvi model napravljen u saradnji porodice Griggs i njemačkog dvojca, Dr.Martensa i Dr.Funcka. Gornjište čizme je 100% koža dok je đon jedinstveni air-cushion sole. Gornjište je spojeno sa đonom šivanjem i ljepljenjem. Ove čizme se održavaju sredstvima za zaštitu kože.

Očisti

Opis

Dr.Martens model su prve čizme proizvedene 1.4.1960. godine koje su i danas zadržale svoj autentičan izgled. Gornji dio čizme je kožni. Đon je patentirani Dr. Martens air-cushion sole. Gornji dio čizme i đon su spojeni specifičnom tehnikom koju primjenjuje samo Dr.Martens. Prvo je trostrukim bodom kožni dio čizme spojen sa đonom a potom je sve sa toplotom dodatno učvršćeno. To je najizdržljiviji i najsloženiji način izrade obuće što osigurava čvrstoću Dr.Martens čizmama. Model 1460 ima 8 rupica. Ovaj model nema metalnu kapicu. Model Aztec je novitet u našoj ponudi. Posebna obrada kože rezultirala je retro izgledom klasičnih čizama. Savršen model obuće koji će podići svaku Vašu odjevnu kombinaciju na viši nivo.

Brand

Dr.Martens

Porodica Griggs iz Northamptona bavila se još od početka XIX vijeka proizvodnjom obuće. Oni su bili poštovani, uspješni i prepoznatljivi obućari. Međutim, kao i svi uspješni ljudi nisu se libili da pređu granicu tada dozvoljenog. Bili su u neku ruku buntovnici. Bill Griggs je jednog dana prelistavajući Shoe and Leather News magazin 1950. godine zapazio oglas kojim njemački dvojac traži partnera za svoj patent – air-cushioned sole. Taj dvojac su bili Nijemci iz Minhena Dr Maertens i njegov prijatelj, univerzitetski profesor, Dr Funck. Griggs je ubrzo kontaktirao Dr Funck i Dr Maertens i 1,4,1960, godine legenda je rođena. U Urbanu, koji već 13 godina prodaje Dr.Martens, svjesni smo imena i značenja imena Dr.Martens. Nastojim svojim kupcima ponuditi najbolje, klasične modele Dr.Martens čizama i cipela i pružiti profesionalnu uslugu.