DemoFest 2012.

Jedan od najboljih festivala u regionu počinje 26. jula. Perspektivni bandovi iz svih zemalja exYU koji do sada nisu imali priliku da izdaju album dobili su svojih 5 minuta. Kao i prethodnih godina DemoFest traje 3 dana, sem dobre svirke, moći ćete da posjetite brojne projekcije, radionice, after partyije. Zato od 26. do 28. jula pravac tvrđava Kastel u Banjaluci na dobru zabavu.

DemoFest je svoj život počeo 2008. godine. Na poziv svim neafirmisanim mladim bandovima stiglo je preko 190 prijava. Izabrano je, kao i svih godina poslije toga, 35 bandova koji ulaze u takmičenje za najbolji band. Iako je opstanak DemoFesta bio doveden u pitanje 2011. godine na svu sreću sve se riješilo na najbolji mogući načina,  prvenstveno zahvaljujući  mladoj grupi ljudi koji ne znaju šta znači ODUSTATI. Pokretač kampanje za opstanak DemoFesta je Jelena  Vuleta kojoj se i Urban shop zahvaljuje na trudu, volji i želji!

Ove godine, pored bandova koji se takmiče, u programu poslije takmičenja nastupiće poznati domaći bandovi.

Tako da u četvrtak, 26.7. već od ponoći možemo poslušati kultni band Majke koji nam dolazi iz Vinkovaca, a odmah poslije njih i Zemlju gruva.

Drugo veče, 27.7.  uživat ćemo uz Darkwood Dub & Biseru Valetanlić, a poslije njih na after party bini slušat ćemo TBF, vjerovatno do ranih jutranjih časova.

I posljednju večer DemoFesta, 28.7. 2012. godine, odmah poslije svirke prošlogodišnjih pobjednika, Plišanih mališana, koji počinju svirati oko 23:00, na binu izlaze članovi poznate zagrebačke grupe Psihomodo pop. Znači Psihomodo pop oko ponoći! Poslije njih, na after party bini nastupa Sopot, fenomenalan drum&bass, electro, dub band!

Sve ove dane, poslije zvaničnog programa na after party bini moći ćete da plešete do jutra uz mikseve poznatih DJeva i to:

prve večeri, DJ Terry Farley (UK)

druge večeri, DJ Ben Hoo (UK)

treće večeri, DJ Spark&DJ Goran Starčević.

Šta nam ostaje još da vam prenesemo??? Možda najbitnije ULAZ JE BESPLATAN! Ako niste iz Banjaluke, organizujte se, i planirajte 3 dana najluđe zabave ove godine. Nićete pogriješiti!

 

Objavljeno u Blog.