Airsoft odličan način da se zabavite ove godine

Mnogi od Vas nisu čuli za Airsoft. Šta je airsoft? Airsoft je taktička vojna simulacija, dosta slična paintballu s tim što se koriste replike oružja koje ispaljuju plastične kuglicu promjera 6mm. U airsoftu se sukobljavaju timovi, naravno, cilj je izbaciti iz igre igrače suparničkog tima. Airsoft  zahtijeva odličnu fizičku pripremljenost ali i poznavanje strategije koja igra značajnu ulogu u ovoj igri.

Cilj Airsofta je da što realističnije prikaže borbu, što uključuje i korištenje što realističnijeg oružja i opreme.

Nije nam cilj da se bavimo istorijom Airsofta već da Vam pokažemo koliko je Airsoft zanimljiva igra i naravno, da Vas navedemo da se pridružite nekom od lokalnih klubova, kojih u Bosni i Hercegovini i Republici Srpskoj ima sve više. Cilj Airsofta je da što realističnije prikaže borbu, što uključuje i korištenje što realističnijeg oružja i opreme. Za razliku od paintballa u Airsoftu nije neophodna maska ali su naočale OBAVEZNE!

 

Airsoft oruzje

Što se tiče oružja izbor je zaista veliki kao i cjenovni raspon. Danas se prave replike skoro svih poznatih pušaka ali i pištolja. Za razliku od paintballa kod Airsofta nije potreban gasni rezervoar jer je princip izbacivanja kuglice drugaciji. Neke zaista dobre puške za Airsoft imaju impresivne karakteristike, npr. izbacuju i 20 kuglica u sekundi pri rafalnom pucanju na udaljenost od oko 60m.

 

 

Tajna zašto je MARPAT šara mnogo bolja od drugih nije u samoj šari već u našem oku, načinu na koje ono vidi okolinu.

Pošto je jedan od ciljeva igre realnost borbe, logično je i da je odjeća i oprema za Airsoft što sličnija pravoj vojnoj odjeći i opremi. Većina timova teži uniformisanosti, što ima i praktičnu stranu, lakše se mogu razlikovati od protivničkih igrača. Naravno, boja, kvalitet izrade uniforme je od najveće važnosti! Posebno ističemo MARPAT woodland šaru. Skraćenica MARPAT znači MARines PATtern (šara marinaca). Naime istraživanjem se došlo do zaključka da je ova šara neuporedivo bolja od ostalih šara koje su do sada korištene. Cilj svake kamuflaže je da se podudari sa bojom okoline. Digitalna šara MARPAT (koja se inače radi u tri kombinacije) je u stvari pikselizirana šema nekoliko boja, u slučaju woodland digitalne šare: crne, zelene, smeđe, bež. Tajna zašto je MARPAT šara mnogo bolja od drugih nije u samoj šari već u našem oku, načinu na koje ono vidi okolinu.

Zimi je još malo kraj. Stupite u kontakt sa lokalnim Airosft klubom, ili čak osnujte svoj i zabavite se. Bićete oduševljeni.

U Urban shopu smo se potrudili da sem oružja možete da nađete većinu neophodne opreme za Airsoft. Za početak pretpostavljamo da Vam treba uniforma. A pošto je cilj da budete najbolji, sigurno je da će Vam naša MARPAT uniforma pomoći! Marpat uniforma je uvoz iz SAD-a, odlične kvalitete koju koriste američke vojne snage. Što je najvažnije, svoju uniformu možete skompletirati već za 144,00KM. Pored osnovne unifrome u ponudi su i marame, fantomke, kačketi ili šeširi, rukavice, … po izuzetno povoljnim cijenama.

Pored odjeće u ponudi imamo i vojne ašove, naočare, kompas, univerzalni nož, rukaske, vreće za spavanje…

Na opremanje cijelih timova dajemo popust!

 

 

Objavljeno u Blog i označeno sa , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .